Hortensiavård är inte svårt, men det finns ett antal saker du kan vara uppmärksam på. Med följande tips kan du njuta av en vackert blommande hortensia varje år!

Tips: Hortensiavård
Har du köpt en vacker hortensia? Vi ger dig tips för rätt skötsel, så att du kan njuta av din Hortensia längre.

Hortensia växter
Ge din hortensia en bra start genom att plantera den ordentligt. Du kan placera en Hortensia i kruka såväl som i marken, gärna i halvskugga eller sol för en vacker och sprudlande blomning.

Om du planterar hortensia i full sol, tänk på att du måste ge extra vatten. Innan du lägger din hortensia i marken, placera den i en hink med vatten i några minuter. På så sätt kan rotklumpen suga upp bra.

Ge mycket vatten
Det botaniska namnet, Hydrangea, hänvisar till hortensias drickbeteende. Hydro betyder vatten och växten älskar det. Du kan direkt se när en hortensia är törstig. Han ser slapp ut, men efter en rejäl klunk vatten återhämtar han sig snabbt.

Behöver du speciell hortensiajord?
Vi använder ingen speciell hortensiajord utan vanlig krukjord av god kvalitet.

Gödsla hortensia
Vi använder Plantacote® för gödsling bland annat. Denna produkt ger näring och stärker växten. Vi tittar också längst ner på din kant. Behöver den här något annat för att vara frisk? För en vacker hortensia börjar med en bra jord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.